Page 79 - tmp
P. 79

78  ідеї  Букет із фруктів для нареченої або
 фруктова бутоньєрка для нареченого                Майстер-клас
 – цікава заміна традиційних квіткових             ЗБираємо фруктовий
 композицій. Їх збирають із гарно                  Букет самотужки
 нарізаних плодів, поєднаних за формою                Для  створення  композиції  вам  зна-
 і кольором, прикрашають зеленню,                  добляться: великий ананас із зеленими
                                                   плямами  на  шкірці,  круглий  виноград
 цукерками, іграшками, стрічками та                без  кісточок,  полуниця,  апельсин,  зе-
 намистинками.                                     лені та червоні яблука, лимон для соку,
                                                   грейпфрут, листя салату, борошно, вода,
                                                   сіль, рослинна олія для прісного тіста.
                                                      1. Добре помийте фрукти.
                                                      2. Із борошна, води, солі та олії замі-
                                                   сіть туге тісто. Дайте йому трохи поле-
                                                   жати  під  рушником.  сформуйте  з  тіста
                                                   кулю і викладіть її на дно кошика.
                                                      3. Наріжте ананас кружальцями зав-
                                                   товшки приблизно 1,5 см, виріжте з них
                                                   формочками квіти і серця.
                                                      4. одягніть на шпажки квіти з анана-
                                                   са,  а  з  виноградин  зробіть  серцевини
                                                   квітів.  серця з ананаса проколіть шпаж-
 Букет                                             збризніть їх лимонним соком і одягніть
                                                   ками вздовж.
                                                      5. Наріжте зелені та червоні яблука,
                                                   на шпажки.
                                                      6.  апельсин  і  грейпфрут  зі  шкіркою
 …із фруктів!                                      наріжте скибочками і кільцями і також
                                                   одягніть на шпажки.
                                                      7. Полуницю наколіть на шпажки, не
                                                   очищаючи від зелених хвостиків.
                                                      8.  Зберіть  фруктову  композицію,
                                                   вставляючи  шпажки  в  тісто.  вільний
 Готуємо фрукти  Що знадобиться  ляють  шпажки  з  фруктами.   простір між шпажками прикрасьте лис-
 Для створення букетів піді-  Існують кухонні інструмен-  Як основа підходять шматок   тям салату.
 йдуть будь-які фрукти і ягоди,   ти, які допомагають вирізати з   тугого  тіста,  качан  листово-  фруктові  букети  недовговічні,  тому
 які вам до смаку. Наприклад,   фруктів  квіти,  пелюстки  і  фі-  го  салату  або  оазис  для  кві-  після  приготування  збризніть  їх  кри-
 полуниця,  ківі,  ананас,  диня,   гурки  тварин  –  все  залежить   тів,  з  якого  вирізають  осно-  жаною  водою,  змішаною  з  лимонним
 виноград.  Фрукти  обирають   від  дизайнерського  задуму.   ву за формою ємності. Такий    соком.
 гарні, без плям і пошкоджень,   Для роботи з ананасом, напри-  оазис  обов’язково  накрива-  Підготувала Ганна Тільняк
 стиглі,  але  не  дуже  соковиті.   клад, використовують метале-  ють  харчовою  плівкою,  щоб
 Складники  майбутнього  бу-  ві формочки з гострими края-  його не торкалися їстівні еле-
 кету добре миють, висушують   ми для приготування печива, а   менти композиції.
 та очищують від шкірки (сто-  динні кульки формують за до-  Якщо використовують про-
 сується  ананасів  та  цитрусо-  помогою ложечки для морози-  зору вазу, тісто або оазис хо-
 вих), кісточок і плодоніжок.   ва. Фігурні шматочки фруктів   вають  на  дні  ємності,  за-
 Для  кращого  зберігання   нанизують  на  довгі  дерев’яні   горнувши  основу  в  гарну
 шматочки фруктів і ягоди опус-  шпажки  –  по  одному  або  по   серветку.  На  нижній  кінець
 кають у розчин із води, лимон-  кілька штук.  дерев’яних  шпажок,  постав-
 ного соку, желатину і невеликої   Обираємо вазу  лених  у  високу  прозору  єм-
 кількості коньяку.   ність, нанизують виногради-
 Під час нанизуванні шма-  Фруктові  букети  зазви-  ни. Простіший варіант – вазу
 точків  фруктів  на  шпажки   чай  оформлюють  у  широ-  або  склянку  кладуть  на  сер-
 іноді видно гострі кінчики –   кій  і  низькій  вазі  або  коши-  ветку,  краї  якої  піднімають,
 їх приховують за допомогою   ку.  У  них  вкладають  м’яку   і зав’язують навколо ємності
 виноградин.   основу,  а  вже  в  неї  встром-  яскраву стрічку.
   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83   84