Page 78 - tmp
P. 78
78 ідеї Букет із фруктів для нареченої або
фруктова бутоньєрка для нареченого Майстер-клас
– цікава заміна традиційних квіткових ЗБираємо фруктовий
композицій. Їх збирають із гарно Букет самотужки
нарізаних плодів, поєднаних за формою Для створення композиції вам зна-
і кольором, прикрашають зеленню, добляться: великий ананас із зеленими
плямами на шкірці, круглий виноград
цукерками, іграшками, стрічками та без кісточок, полуниця, апельсин, зе-
намистинками. лені та червоні яблука, лимон для соку,
грейпфрут, листя салату, борошно, вода,
сіль, рослинна олія для прісного тіста.
1. Добре помийте фрукти.
2. Із борошна, води, солі та олії замі-
сіть туге тісто. Дайте йому трохи поле-
жати під рушником. сформуйте з тіста
кулю і викладіть її на дно кошика.
3. Наріжте ананас кружальцями зав-
товшки приблизно 1,5 см, виріжте з них
формочками квіти і серця.
4. одягніть на шпажки квіти з анана-
са, а з виноградин зробіть серцевини
квітів. серця з ананаса проколіть шпаж-
Букет збризніть їх лимонним соком і одягніть
ками вздовж.
5. Наріжте зелені та червоні яблука,
на шпажки.
6. апельсин і грейпфрут зі шкіркою
…із фруктів! наріжте скибочками і кільцями і також
одягніть на шпажки.
7. Полуницю наколіть на шпажки, не
очищаючи від зелених хвостиків.
8. Зберіть фруктову композицію,
вставляючи шпажки в тісто. вільний
Готуємо фрукти Що знадобиться ляють шпажки з фруктами. простір між шпажками прикрасьте лис-
Для створення букетів піді- Існують кухонні інструмен- Як основа підходять шматок тям салату.
йдуть будь-які фрукти і ягоди, ти, які допомагають вирізати з тугого тіста, качан листово- фруктові букети недовговічні, тому
які вам до смаку. Наприклад, фруктів квіти, пелюстки і фі- го салату або оазис для кві- після приготування збризніть їх кри-
полуниця, ківі, ананас, диня, гурки тварин – все залежить тів, з якого вирізають осно- жаною водою, змішаною з лимонним
виноград. Фрукти обирають від дизайнерського задуму. ву за формою ємності. Такий соком.
гарні, без плям і пошкоджень, Для роботи з ананасом, напри- оазис обов’язково накрива- Підготувала Ганна Тільняк
стиглі, але не дуже соковиті. клад, використовують метале- ють харчовою плівкою, щоб
Складники майбутнього бу- ві формочки з гострими края- його не торкалися їстівні еле-
кету добре миють, висушують ми для приготування печива, а менти композиції.
та очищують від шкірки (сто- динні кульки формують за до- Якщо використовують про-
сується ананасів та цитрусо- помогою ложечки для морози- зору вазу, тісто або оазис хо-
вих), кісточок і плодоніжок. ва. Фігурні шматочки фруктів вають на дні ємності, за-
Для кращого зберігання нанизують на довгі дерев’яні горнувши основу в гарну
шматочки фруктів і ягоди опус- шпажки – по одному або по серветку. На нижній кінець
кають у розчин із води, лимон- кілька штук. дерев’яних шпажок, постав-
ного соку, желатину і невеликої Обираємо вазу лених у високу прозору єм-
кількості коньяку. ність, нанизують виногради-
Під час нанизуванні шма- Фруктові букети зазви- ни. Простіший варіант – вазу
точків фруктів на шпажки чай оформлюють у широ- або склянку кладуть на сер-
іноді видно гострі кінчики – кій і низькій вазі або коши- ветку, краї якої піднімають,
їх приховують за допомогою ку. У них вкладають м’яку і зав’язують навколо ємності
виноградин. основу, а вже в неї встром- яскраву стрічку.