Page 78 - tmp
P. 78

78  ідеї                     Букет із фруктів для нареченої або
                                    фруктова бутоньєрка для нареченого                                                                           Майстер-клас
                                    – цікава заміна традиційних квіткових                                                                        ЗБираємо фруктовий
                                    композицій. Їх збирають із гарно                                                                             Букет самотужки
                                    нарізаних плодів, поєднаних за формою                                                                          Для  створення  композиції  вам  зна-
                                    і кольором, прикрашають зеленню,                                                                             добляться: великий ананас із зеленими
                                                                                                                                                 плямами  на  шкірці,  круглий  виноград
                                    цукерками, іграшками, стрічками та                                                                           без  кісточок,  полуниця,  апельсин,  зе-
                                    намистинками.                                                                                                лені та червоні яблука, лимон для соку,
                                                                                                                                                 грейпфрут, листя салату, борошно, вода,
                                                                                                                                                 сіль, рослинна олія для прісного тіста.
                                                                                                                                                   1. Добре помийте фрукти.
                                                                                                                                                   2. Із борошна, води, солі та олії замі-
                                                                                                                                                 сіть туге тісто. Дайте йому трохи поле-
                                                                                                                                                 жати  під  рушником.  сформуйте  з  тіста
                                                                                                                                                 кулю і викладіть її на дно кошика.
                                                                                                                                                   3. Наріжте ананас кружальцями зав-
                                                                                                                                                 товшки приблизно 1,5 см, виріжте з них
                                                                                                                                                 формочками квіти і серця.
                                                                                                                                                   4. одягніть на шпажки квіти з анана-
                                                                                                                                                 са,  а  з  виноградин  зробіть  серцевини
                                                                                                                                                 квітів.  серця з ананаса проколіть шпаж-
                                                           Букет                                                                                 збризніть їх лимонним соком і одягніть
                                                                                                                                                 ками вздовж.
                                                                                                                                                   5. Наріжте зелені та червоні яблука,
                                                                                                                                                 на шпажки.
                                                                                                                                                   6.  апельсин  і  грейпфрут  зі  шкіркою
                                    …із фруктів!                                                                                                 наріжте скибочками і кільцями і також
                                                                                                                                                 одягніть на шпажки.
                                                                                                                                                   7. Полуницю наколіть на шпажки, не
                                                                                                                                                 очищаючи від зелених хвостиків.
                                                                                                                                                   8.  Зберіть  фруктову  композицію,
                                                                                                                                                 вставляючи  шпажки  в  тісто.  вільний
         Готуємо фрукти             Що знадобиться            ляють  шпажки  з  фруктами.                                                        простір між шпажками прикрасьте лис-
            Для створення букетів піді-  Існують кухонні інструмен-  Як основа підходять шматок                                                  тям салату.
         йдуть будь-які фрукти і ягоди,   ти, які допомагають вирізати з   тугого  тіста,  качан  листово-                                         фруктові  букети  недовговічні,  тому
         які вам до смаку. Наприклад,   фруктів  квіти,  пелюстки  і  фі-  го  салату  або  оазис  для  кві-                                     після  приготування  збризніть  їх  кри-
         полуниця,  ківі,  ананас,  диня,   гурки  тварин  –  все  залежить   тів,  з  якого  вирізають  осно-                                   жаною  водою,  змішаною  з  лимонним
         виноград.  Фрукти  обирають   від  дизайнерського  задуму.   ву за формою ємності. Такий                                                соком.
         гарні, без плям і пошкоджень,   Для роботи з ананасом, напри-  оазис  обов’язково  накрива-                                                       Підготувала Ганна Тільняк
         стиглі,  але  не  дуже  соковиті.   клад, використовують метале-  ють  харчовою  плівкою,  щоб
         Складники  майбутнього  бу-  ві формочки з гострими края-  його не торкалися їстівні еле-
         кету добре миють, висушують   ми для приготування печива, а   менти композиції.
         та очищують від шкірки (сто-  динні кульки формують за до-  Якщо використовують про-
         сується  ананасів  та  цитрусо-  помогою ложечки для морози-  зору вазу, тісто або оазис хо-
         вих), кісточок і плодоніжок.   ва. Фігурні шматочки фруктів   вають  на  дні  ємності,  за-
            Для  кращого  зберігання   нанизують  на  довгі  дерев’яні   горнувши  основу  в  гарну
         шматочки фруктів і ягоди опус-  шпажки  –  по  одному  або  по   серветку.  На  нижній  кінець
         кають у розчин із води, лимон-  кілька штук.         дерев’яних  шпажок,  постав-
         ного соку, желатину і невеликої   Обираємо вазу      лених  у  високу  прозору  єм-
         кількості коньяку.                                   ність, нанизують виногради-
            Під час нанизуванні шма-  Фруктові  букети  зазви-  ни. Простіший варіант – вазу
         точків  фруктів  на  шпажки   чай  оформлюють  у  широ-  або  склянку  кладуть  на  сер-
         іноді видно гострі кінчики –   кій  і  низькій  вазі  або  коши-  ветку,  краї  якої  піднімають,
         їх приховують за допомогою   ку.  У  них  вкладають  м’яку   і зав’язують навколо ємності
         виноградин.                основу,  а  вже  в  неї  встром-  яскраву стрічку.
   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83