» » Пізні весілля псують фігуру. Не баріться!;)
Пізні весілля псують фігуру. Не баріться!;)
Шлюби в середньому віці небезпечні для жіночої фігури. До такого висновку прийшли американські дослідники. Ті жінки, хто виходять заміж у середньому віці, значно частіше згодом стають жертвами ожиріння. Пов'язане це з тим, що вони частіше відвідують романтичні вечері і майже не сидять на дієтах.

А ось розлучення після менопаузи надає протилежний вплив, допомагаючи жінкам схуднути. Експерти підкреслюють, що це пов'язано не з депресією, а з тим, що щасливі пари дуже часто мало рухаються і вживають великі порції їжі один з одним. Коли ж жінки проходять через хворобливе розставання, то вони починають більше піклуватися про зовнішній вигляд, частіше відвідуючи спортзал і слідуючи здоровому харчуванню, щоб знайти нового партнера.

Пізні весілля псують фігуру. Не баріться!;)

Додамо, раніше проводилося багато досліджень, щоб з'ясувати, через які психологічні і фізіологічні зміни проходять молоді жінки у зв'язку зі вступом у шлюб і розлученням, проте та ж сама інформація щодо жінок середнього і старшого віку майже не збиралася. Ця робота вчених і була покликана заповнити прогалину.

Вчені з Університету Арізони опитали майже 80 000 жінок у віці від 50 до 79 років. Їх розділили на три групи: самотні, які вступили до шлюбу, заміжні-розведені, а також ті, чий сімейний статус за останні три роки не змінився. У всіх учасниць спостережень проводили вимірювання об'єму талії і артеріального тиску.

Виявилося, що самотні на момент початку спостережень жінки в ці три роки набирали зайву вагу. Однак ця надбавка була абсолютно нормальною з точки зору вікових процесів. Ну а ті, хто одружувався, харчувалися помітно більше.
Додано: 14-02-2017, 13:36
Оцінка:  

Коментарі:

Додати коментар