» » Вчені визначили ідеальну різницю у віці
Вчені визначили ідеальну різницю у віці
Американські вчені з'ясували, яким чином на міцність сім'ї впливає вікова різниця подружжя. Результатами дослідження вони поділилися з громадськістю, надавши людям самим зробити висновки про його правдивість, адже кожен може порівняти дані з власною історією і досвідом знайомих.

Фахівці з університету Атланти проаналізували дані про відносини майже 3 тисяч чоловік. Як з'ясувалося, чим помітніше різниця в віці коханих, тим вище ризик швидкого розставання. У цьому сенсі виграють найбільше сім'ї, в яких один партнер старше іншого на рік або два. В такому випадку складаються найміцніші стосунки, а ймовірність швидкого розставання становить всього 3%.

Вчені визначили ідеальну різницю у віці

При різниці у віці в 5 років ризик розлучення зростав на 18%. Якщо один з подружжя виявляється старшим на 10 років, то цей показник становить вже 39%, а різниця у 20 років загрожує розлученням в 95% випадків.

Відзначимо, раніше доктор Девід Басс з Університету Техасу з'ясував, що жінки генетично запрограмовані на пошук нових партнерів після 5 років стосунків.
Ця особливість, імовірно, призначена для того, щоб перевіряти міцність нинішніх відносин і в разі їх краху шукати більш підходящих партнерів на довгострокову перспективу.
Додано: 23-01-2017, 11:37
Оцінка:  

Коментарі:

Додати коментар